header afbeelding

Nieuws uit het noorden

Vanaf 1 januari 2024 starten de drie noordelijke autismenetwerken -Groningen, Friesland, Drenthe- met intensieve samenwerking onder de naam Autisme Netwerk Noord. 

Voorlopig blijven in 2024 de afzonderlijke websites nog in gebruik: www.autismenetwerkfriesland.nlwww.aendrenthe.nl
en www.autismegroningen.nl. Wel is vanaf 23 januari een gezamenlijke ‘platte’ pagina online onder de naam www.autismenetwerknoord.nl.

Bekijk hier een overzicht van alle regionale netwerken

Prachtige Magazines opgeleverd!

  • Samenwerkingsverband Autisme Gelderland: Magazine 'Mezelf': in Mezelf vind je 15 interviews met mensen met autisme.
  • Autismenetwerken Noord-Holland: Magazine 'Autisme in Noord Holland'
Meer over het Magazine Mezelf

Nieuws van het autismenetwerk Zuid Holland Zuid

Coördinator Nel Hofman draagt na 17 jaar het stokje over. Dit gecombineerd met een financieel onzekere toekomst heeft de aangesloten organisaties, met pijn in hun hart, doen besluiten het convenant te beëindigen. Na zeventien jaar kennisdelen, verbinden en ontmoeten sluit het Autismenetwerk ZHZ dit tijdperk feestelijk af met een nieuwe blik op de toekomst.

Lees hier meer

Landelijke website per 1 januari 2024 uit de lucht

December 2022 was de laatste maand van de vierjarige subsidieperiode VWS voor de regionale autismenetwerken en het landelijke autismenetwerk. Zie hier het afsluitende bericht. De bijbehorende website Autisme Netwerk Nederland (autismenetwerkennederland.nl) houdt per 1 januari 2024 op te bestaan.

Het overzicht van de regionale autismenetwerken blijft op de NVA site staan, zie NVA - Regionale intersectorale autismenetwerken, en is ook te vinden via MEE NL, zie Autismenetwerken - MEE NL.

Nieuws uit West-Brabant

Het netwerk West Brabant zal ophouden te bestaan in haar huidige vorm, maar veel activiteiten gaan verder vanuit het Magazijn076.

telefoon icoon