header afbeelding

MAGAZINE MEZELF

Dinsdagmiddag 14 november was het zover: de feestelijke uitreiking van het magazine Mezelf aan de geïnterviewden! 

In Mezelf vind je 15 interviews met mensen met autisme. Stuk voor stuk hebben zij in alle openheid hun ervaringen willen delen. Ervaringen die herkenning, steun en inspiratie kunnen bieden. Met dit magazine willen we het unieke van ieder mens laten zien en de diversiteit van autisme onder de aandacht brengen om zo te zorgen voor een eerlijker en genuanceerder beeld. Het magazine is een initiatief van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), MEE Samen, de Zonnehoek en Inkluzie.

Andrea (geïnterviewde): ‘Het belangrijkste vind ik dat autisme nog niet altijd bekend is. Door de stereotype gedachtes of gebrek aan kennis kunnen er misverstanden ontstaan. Ik hoop dat er met mijn bijdrage aan het magazine een deur geopend wordt en mensen meer begrip of inzicht krijgen en vooral nieuwsgierigheid om zich er zelf ook meer in te verdiepen. Ook hoop ik dat ik andere autisten een klein beetje hulp of inzicht heb kunnen geven. Er zijn altijd wel wegen te bewandelen en ‘jouw’ manier anders mag zijn dat dat van een ander. Anders zijn mag… en dat is een kracht’.

Els Bouwman van Samen055 richtte zich met mooie woorden tot de aanwezige geïnterviewden en overhandigde vervolgens aan ieder van hen een exemplaar van Mezelf!

Het magazine wordt onder onze connecties verspreid, waaronder de autismenetwerken, gemeenten, scholen, en meer. Daarnaast is er een online versie beschikbaar op de website van het SAG Mezelf-magazine_web.pdf (autismegelderland.nl)

Veel leesplezier toegewenst namens de projectgroep, Truus Hermkens (Zonnehoek/Inkluzie), Gretha Visserman (MEE Samen), Donate van Rijswijk (SAG/MEE Samen).

Voor vragen over het magazine kan je contact leggen met Donate van Rijswijk, coördinator SAG, d.vanrijswijk@meesamen.nl

Online versie van Mezelf magazine
telefoon icoon