header afbeelding

Enquête over ABA als onderdeel van NAR onderzoek staat open

Het doel van deze enquête is om in een grotere groep deelnemers de ervaringen met Applied Behavior Analysis (ABA) uit te vragen. Deze is door het Nederlands Autisme Register (NAR) samengesteld op basis van onderzoeksvragen en ervaringen in de focusgroepen (zowel positief als negatief).

U hoeft geen persoonlijke ervaring met ABA te hebben om deze enquête in te vullen!

GA HIER NAAR DE ENQUETE

Meer over het NAR onderzoek naar ABA

Op dit moment is het Nederlands Autisme Register (NAR) bezig met een onderzoek naar de ervaringen met Applied Behavior Analysis (ABA) therapie in Nederland. Dit onderzoek heeft als doel inzicht te verkrijgen in zowel positieve als negatieve ervaringen van mensen met autisme, ouders en zorgprofessionals die in aanraking zijn gekomen met ABA-therapie. Hiernaast willen zij beter in kaart brengen welke vormen van ABA er worden aangebonden in Nederland.

Het NAR voert dit onderzoek uit in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting in het voorjaar van 2024 beschikbaar zijn. Deelnemen aan het ABA-onderzoek staat ook open voor mensen die geen deelnemer van het NAR zijn.

OP DEZE WEBSITE VAN HET NAR VIND JE MEER INFORMATIE

ABA IN DE MEDIA

Op social media en in kranten wordt veel geschreven over applied behavioral analysis (ABA) en componenten hiervan, zoals Vroegtijdige Intensieve Gedragsinterventie (VIG), Pivotal Response Treatment (PRT), Verbal Behavior (VB), Discrete Trial Training (DTT) en Natural Environment Training (NET). 

Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel houdt informatie hierover bij in een nieuwsartikel en organiseert een geaccrediteerde blended kennisbijeenkomst over dit onderwerp op 14 maart 2024. 

LEES HIER HET PROGRAMMA EN MELD JE AAN VOOR DE AKO KENNISBIJEENKOMST OP 14 MAART 2024
telefoon icoon