header afbeelding

Terugblik van de NVA op de autismeweek 2023

"We kunnen terugkijken op een geweldige Autismeweek. In de media was er veel aandacht voor autisme. En maar liefst drie gemeentes hesen de NVA-Autismeweekvlag: De Bilt, Roosendaal en Den Haag. Zelfs Fokke & Sukke hadden het in hun cartoon over de Autismeweek! Samen hebben we met Auti-Collect een heel mooi bedrag ingezameld voor het AutismeFonds. We willen alle online collectanten van harte bedanken. En in het hele land gonsde het van de activiteiten. Van lezingen tot workshops en autismebelevingscircuits. In deze nieuwsbrief lichten we er een paar uit. We hopen vooral dat jij deze Autismeweek ook op een prettige manier hebt ervaren."

Terugblik in de nieuwsbrief van de NVA:

Terugblik Nederlands Autisme Register activiteiten

sander-en-jasper.jpg

Dialoog tussen Sander Begeer en Jasper Wagteveld

De laatste jaren wordt steeds duidelijker hoe mensen met autisme onderling verschillen, maar ook hoe divers er over autisme wordt gedacht. Aan de hand van een dialoog tussen een niet-autistische onderzoeker en een autistische ervaringsdeskundig adviseur wordt besproken wat de huidige stand van zaken is. Beeldvorming en identiteit, maar ook fundamenteel onderzoek, diagnostiek en ondersteuning komen aan bod. De belangrijkste boodschap: samen weten we meer.

Sander Begeer en Annemiek Koster in EditieNL (RTL4)

Ter gelegenheid van de Autismeweek zijn Sander Begeer van het Nederlands Autisme Register (NAR) en Annemiek Koster (voorzitter NVA expertgroep Autisme en vrouwen) door EditieNL (RTL4) geïnterviewd over een late diagnose autisme. Sander kwam met de getallen en de interpretatie, Annemiek met haar beleving ervan. Het is een kort maar krachtig item (2.45 min) en helaas amateuristisch opgenomen met een telefoon omdat 'uitzending gemist' bij deze zender niet beschikbaar bleek. Maar het geeft een indruk....

Bekijk hier het fragment (LinkedIn post van Annemiek Koster)

Meer informatie over het NAR

  • Meer informatie over het werk, dat Prof.dr. Sander Begeer doet bij het Nederlands Autisme Register.
  • Wil jij je ook inschrijven in het NAR en de vragenlijsten invullen? Meld je dan hier aan.
Lees hier meer over de NAR vragenlijsten
telefoon icoon