header afbeelding

Obbicht, 25 maart 2022 - Out of the Box TV groeit! Met 2 nieuwe studio’s, in Sittard-Geleen en Deventer, die sinds 2022 volop in bedrijf zijn en een compleet bestuur is de stichting klaar voor een bestendige toekomst.

Het normaliseren van praten over psychische gezondheid. Dat is de missie van Out of the Box TV (OOTBTV). Een missie die misschien wel relevanter is dan ooit. Door de aanhoudende wereldwijde onrust vanwege Covid-19 en de oorlog in Oekraïne is het belangrijk om psychische gezondheid serieus te nemen. Via eenonline platform neemt Stichting Out of the Box TV vooroordelen rondom psychische stoornissen weg door verhalen te delen van mensen met deze stoornissen.

Mooie basis voor nog groter bereik


Steeds meer mensen vinden hun weg naar Stichting Out of the Box TV. Met een studio in Eindhoven en sinds 2022 ook in Sittard-Geleen en Deventer zetten in totaal zo’n 40 vrijwilligers en betaalde krachten zich in om in een open en veilige werkomgeving video’s en podcasts te maken. Naast nieuwe studio’s hebben er wisselingen in het bestuur van Stichting Out of the Box TV plaatsgevonden, het bestuur is daarmee compleet. Daardoor ligt er nu een mooie basis om nog meer mensen te bereiken met unieke content. Deze content wordt in een leer-werk-traject gemaakt door mensen die werken aan hun herstel en op die manier ervaren hoeveel mentale ruimte er ontstaat als je open bent over je psychische kwetsbaarheid.

‘Ertoe doen en weer meedoen is wat Out of the Box TV mogelijk maakt’ 

Het bestuur van OOTBTV bestaat nu uit Gerdien Rabbers, Roy Platje, Olaf Ruijters, Marion del Prado en Frank Schaake. Gerdien Rabbers: “Zoveel mensen krijgen te maken met psychische problematiek. En heel vaak zwijgen zij daarover vanwege alle vooroordelen. In mijn eigen omgeving en als oud-directeur vanSamen Sterk zonder Stigma heb ik gezien hoe pijnlijk dat is. Out of the Box TV maakt deze verhalen zichtbaar, sámen met ervaringsdeskundigen. Ertoe doen en weer meedoen, is wat Out of the Box TV stimuleert en mogelijk maakt. Ik zet me graag in om dat verschil te helpen maken!”

‘Niet alleen openheid creëren maar ook creativiteit stimuleren’

Roy Platje is eigenaar van een online marketingbureau in Utrecht en gaat zijn ervaring aanheffen om de doelstellingen van de stichting te helpen behalen. Olaf Ruijters is hoofopleider bij Markieza en hij is ruim 12 jaar actief als ervaringsdeskundige en brengt veel kennis op dit gebied in. Marion del Prado werkte delaatste 5 jaar bij een grote GGZ-instelling en zet zich graag in voor maatschappelijk relevante organisaties en stichtingen. Frank Schaake is auteur van het boek ‘24 van de 100.000, gesprekken met overlevers van suïcidale perioden’: ‘OOTBTV stimuleert mensen niet alleen om open te zijn over hun psychischegezondheid maar biedt hen tegelijkertijd de gelegenheid, en daagt hen uit, om hun creativiteit te ontwikkelen. Daarom maak ik graag deel uit van het bestuur van OOTBTV.’

Eigen ervaring inzetten als krachtig instrument

Stichting Out of the Box TV bestaat sinds 2017 en is een initiatief van Michiel Verheul. Het volledige team achter Stichting Out of the Box TV bestaat uit ervaringsdeskundigen. Doordat zij hun eigen ervaring als krachtig instrument inzetten, kunnen ze anderen laten ervaren dat praten over jouw psychische gezondheid oplucht, inspireert en helpt om gezond te blijven.

Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel feliciteert Out of the Box TV met deze mooie ontwikkeling en we werken regelmatig, naar volle tevredenheid samen met deze prachtige organisatie. Bijvoorbeeld in de kennisbijeenkomst over Autisme en Eenzaamheid:

https://www.autismeoverijssel.nl/nieuws/meerderheid-mensen-met-autisme-is-eenzaam

telefoon icoon