header afbeelding

GEZOCHT: NIEUWE COÖRDINATOR VOOR HET AUTISME KENNISNETWERK OVERIJSSEL (AKO)

vacature-coordinator-werving.jpg
DOWNLOAD HIER DE FUNCTIEOMSCHRIJVING (of lees hieronder verder)

OMSCHRIJVING

Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel (AKO) zorgt voor verbinding, ontmoeting en vergroot de kennis over autisme vanuit gelijkwaardige samenwerking. Tijdens haar geaccrediteerde kennisbijeenkomsten staan -naast wetenschappelijke en praktijkkennis- altijd ervaringsverhalen centraal. Onze activiteiten trekken grote aantallen (online) bezoekers -niet alleen uit Overijssel- mede vanwege de inclusieve en laagdrempelige manier van organiseren.

De ‘spin in het web’ binnen dit kennisnetwerk is de coördinator. Samen met een team van mensen met autisme en een ondersteuner organiseert de coördinator kennisbijeenkomsten, ledenbijeenkomsten en online vragenuurtjes. De coördinator verbindt mensen, (ervarings)verhalen en organisaties.

Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel bestaat ruim 17 jaar en is anno 2024 springlevend. Er zijn momenteel maar liefst 35 leden bij aangesloten.

In verband met het -aankomende- vertrek van de huidige coördinator zijn wij op zoek naar een enthousiaste ‘netwerker’.

WAT GA JE DOEN?

 • Faciliteren van (de voorzitter van) het kernteam in besluitvorming ten aanzien van het convenant, jaarplan en jaarverslag
 • Uitvoering geven aan het convenant en jaarplan en rapporteren van voortgang aan het kernteam en AKO contactpersonen (ieder lid van het Autisme Kennisnetwerk heeft één of meerdere contactpersonen).
 • Ontwerpen, uitvoeren en evalueren van kwalitatief goede en breed geaccrediteerde (kennis)bijeenkomsten, startend vanuit het ervaringsperspectief.
 • Onderhouden van het netwerk. Je zorgt voor duidelijke processen, afspraken, verslaglegging en administratie, ten alle tijden werkend vanuit de missie van het netwerk. Aanspreken van mensen op (naleving van) onderliggende afspraken.
 • Uitdragen en verbreden van het netwerk. Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel wil haar diensten graag uitbreiden naar Overijsselse gemeenten. 
 • Onderhouden van goede contacten met collega coördinatoren van andere regionale autismenetwerken.
 • Relevante kennis delen onder AKO contactpersonen via de mail en een diversiteit aan bijeenkomsten. Samen weet je meer!
 • Communiceren van netwerkactiviteiten en opbrengsten via de website. Samen met de ondersteuner actueel houden van de website en beantwoorden van vragen van mensen via mail en telefoon.

FUNCTIE-EISEN

We zoeken een organisatietalent met een relevante vooropleiding en ervaring met het werken in netwerkorganisaties. Je streeft naar meer kennis, bewustzijn en begrip voor autisme en neurodiversiteit en wil bestaande clichés doorbreken. Je bent nieuwsgierig, gemakkelijk benaderbaar en betrouwbaar. Jouw focus ligt op gelijkwaardige samenwerking met mensen met autisme en het regisseren van een netwerk, niet op de autismehulpverlening zelf. De functie vraagt om uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en ervaring in projectmanagement. Je bent vaardig in het aanvragen van accreditatie, werken met Teams voor online vergaderingen en met online tools (Mailchimp, Forms / SurveyMonkey). Kennis over en ervaring met autisme is een pré.

 • Je werkt gemiddeld 18 uur per week, waarin ruimte is om dit werk met een andere functie te combineren.
 • Het werkgeverschap voor deze prachtige functie kan op verschillende manieren worden ingevuld en is onderwerp van gesprek. Het heeft onze voorkeur als je al in dienst bent van een van de bij het AKO aangesloten organisaties. Momenteel ligt het werkgeverschap bij Dimence, zij bieden goede arbeidsvoorwaarden vanuit de CAO GGZ (FWG 60), natuurlijk passend bij kennis en ervaringen.
 • Contactpersoon voor deze vacature is Els de Vries (telefoonnummer 0570 60 41 58). Uiterlijk maandag 16 januari 2024 dient je sollicitatiebrief met CV ontvangen te zijn via els.devries@autismehulpverlening.nl.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 19 januari in Deventer.
telefoon icoon