header afbeelding

Wat houdt dit onderzoek in?

nar.jpg

Op dit moment is het Nederlands Autisme Register (NAR) bezig met een onderzoek naar de ervaringen met Applied Behavior Analysis (ABA) therapie in Nederland. Dit onderzoek heeft als doel inzicht te verkrijgen in zowel positieve als negatieve ervaringen van mensen met autisme, ouders en zorgprofessionals die in aanraking zijn gekomen met ABA-therapie. Hiernaast willen zij beter in kaart brengen welke vormen van ABA er worden aangebonden in Nederland.

Het NAR voert dit onderzoek uit in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting in het voorjaar van 2024 beschikbaar zijn. U hoeft geen deelnemer van het NAR te zijn om mee te doen aan het ABA-onderzoek.

Aanmelden voor de focusgroepen kan tot en met 22 oktober 2023

Dit onderzoek is opgesplitst in twee delen:

  1. Focusgroepen: Deze hebben tot doel om ervaringen van direct betrokkenen te verzamelen en om dieper inzicht te krijgen in de onderliggende problematiek en emoties. Focusgroepen zijn exclusief bedoeld voor mensen die direct in contact zijn geweest met ABA.
  2. Uitgebreide enquête: We zullen op basis van de input uit de focusgroepen een uitgebreide vragenlijst samenstellen. De vragenlijst mag ook worden ingevuld door mensen die niet direct in contact zijn geweest met ABA

De focusgroepen zullen in oktober/november 2023 plaatsvinden. Aanmelden kan tot en met 22 oktober 2023. De oproep voor de uitgebreide enquête zal rond december/januari online komen.

LEES HIER ALLE INFORMATIE OVER AANMELDING

Meer willen weten over ABA?

Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel houdt in een nieuwsbericht alle relevante nieuwsberichten bij. 

Ook organiseert het Autisme Kennisnetwerk Overijssel op 14 maart 2024 een kennisbijeenkomst 'van gedrag naar beleven', waar NAR hoofdonderzoeker Sander Begeer en klankbordgroep lid Jasper Wagteveld tussentijdse resultaten van het huidige onderzoek naar ABA presenteren. 

GA HIER NAAR HET VOLLEDIGE NIEUWSBERICHT OVER ABA
telefoon icoon