header afbeelding

Stichting Horison

Bezoekadres
Mekkelholtsweg 38
7523 DE Enschede

053-4347853
[javascript protected email address] www.horison.nl

Een kind met autisme, wat nu?
Misschien heb je net gehoord dat je kind autisme heeft. Misschien weet je het al een tijd en ben je op zoek naar meer mogelijkheden. Omdat je meer wilt, of omdat het moeizaam gaat met je kind, met je gezin, met school of met het grote doolhof waarin je terecht komt als je kind anders is.
Wij willen er graag voor je zijn en met je meedenken over mogelijkheden voor je kind en hoe je je eigen regie (weer) kunt nemen.

Veel hoop voor kinderen met autisme
Er is veel hoop voor kinderen met autisme. Natuurlijk is autisme een ontwikke-lingsstoornis. En dan is het dus heel slim je kind te helpen bij die ontwikkeling. Dat heeft veel invloed op de gevolgen van die stoornis. Ouders kennen hun kinderen het beste. Als je kind autisme heeft, kun jij je kind daarom helpen. Maar niet alleen. Wij kunnen jou helpen om je kind te helpen.

Hoe dan?
Horison ondersteunt ouders, zodat jij je kind op een liefdevolle en effectieve manier kunt ondersteunen. Horison is kenniscentrum voor Contactgericht Spelen en Leren. Een methode waarbij je leert hoe je je kind meer houvast kunt geven, waardoor hij of zij meer open en leerbaar wordt. Niet door alleen maar structuur aan te bieden, maar vooral door je houding en je liefde in te zetten als gereedschap in het contact met je kind. En als je kind dat nodig heeft, leren we je ook hoe je een speels en doelgericht programma kunt opzetten.

Wat Horison biedt
Horison biedt cursussen, begeleiding en activiteiten aan voor ouders en begeleiders, om je te leren hoe je op deze bijzondere en inspirerende manier met je kind met autisme kunt omgaan en hem of haar kunt helpen om te ontwikkelen.

telefoon icoon