header afbeelding

Schutte's Bosschool

Bezoekadres
Floraparkstraat 390
7531 HX Enschede

[javascript protected email address] www.schuttesbos.nl

De Schutte’s Bosschool ligt midden in een bos aan de oostkant van Enschede. De Schutte’s Bosschool is een school voor kinderen met een chronische ziekte of een lichamelijke beperking die in het reguliere onderwijs of het speciale basisonderwijs niet goed geholpen kunnen worden. De Schutte’s Bosschool biedt onderwijs én sociaal-medische zorg.

Op deze school zitten kinderen uit heel Twente en uit een deel van de Achterhoek. De groepen hebben allemaal de naam van een bosdier. De school gaat uit van de sterke kanten van een kind en zoeken de zone van naaste ontwikkeling op. Het kind wordt gevolgd in zijn totale ontwikkeling, daarbij sluiten ze aan bij verschillende leerstijlen, rekening houdend met instructie- en ondersteuningsbehoeften.

De Schutte’s Bosschool heeft een multidisciplinair team waarbij de verpleegkundigen de medische zorg regelen. Er is de mogelijkheid om een tijdje te gaan rusten in de slaapzaal van de school. In de middagpauze kan er lekker buiten gespeeld worden op het mooie buitenterrein.

Op de Schutte’s Bos school leren de kinderen van en met elkaar. Dat doet men in een uitdagende leeromgeving en vooral ook door de motivatie om te leren te bevorderen en aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Zin in leren noemen zij dat. Samenwerken doen ze met elkaar maar zeker ook met ouders. Deze school vindt ouders een belangrijke gesprekspartner als het gaat om de ontwikkeling ven het kind. Samen bouwen aan een stevig fundament voor de toekomst!

telefoon icoon