header afbeelding

RIBW Groep Overijssel

Bezoekadres
Oldeneelallee 166
8014 VA Zwolle

038-420 2008
[javascript protected email address] www.ribwgo.nlhome.html

In het hartje van Zwolle Zuid is de locatie Oldeneelallee gevestigd. Met het winkelcentrum op loopafstand en een prachtig uitzicht op de IJsselcentrale is locatie Oldeneelallee een fijne plek om te wonen. De locatie biedt begeleiding aan 23 cliënten met een stoornis binnen het autistisch spectrum (ASS).
Verdeeld over 3 verdiepingen wonen zij in eenpersoons appartementen. Daar leren zij binnen hun mogelijkheden zo zelfstandig mogelijk te wonen. De locatie biedt ook mogelijkheid tot sociale interactie met medebewoners. Daarvoor is één appartement omgebouwd tot groepsruimte. Hier wordt gegeten, koffie gedronken en er is ruimte voor diverse activiteiten.
Het bieden van structuur en veiligheid binnen de leefomgeving behoort tot de kerntaken van de begeleiding. Om dit goed en laagdrempelig te kunnen uitvoeren werken de begeleiders vanuit een appartement binnen de locatie. Zo kunnen zowel cliënt als begeleider snel en flexibel contact houden met elkaar. Er wordt onder meer begeleiding geboden bij huishouden en administratie. Verder is er aandacht voor koken, sociale vaardigheden en psycho-educatie.
Het uitgangspunt voor de begeleiding zijn de individuele wensen en leerdoelen van de cliënt. Deze wensen en doelen worden door cliënt en begeleider gevat in een persoonlijk begeleidingsplan. Dit plan is gericht op het vergroten of behouden van zelfstandigheid en dient als leidraad voor zijn of haar individuele begeleiding.

Om op deze locatie te kunnen wonen is er een beschikking van de centrumgemeente Zwolle nodig. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Centrale Toegang, https://www.ggdijsselland.nl
Met enige regelmaat worden er kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd. Voor verdere vragen over deze bijeenkomsten of over het wonen aan de Oldeneelallee kunt u contact opnemen met de woonvorm,

038-420 2008 of oldeneelallee@ribwgo.nl

telefoon icoon