header afbeelding

Nevs coach en begeleider

Sven Mestebeld heeft de afgelopen 21 jaar gewerkt bij de Ambelt in het speciaal onderwijs, als docent koken, bakken en serveren. Hij is hier nog steeds bij betrokken voor een paar uur per week om een project te leiden dat hem aan het hart gaat, namelijk het begeleiden van jongeren om in juni de Alpe d’Huez op te fietsen. Dit is een jaarlijks terugkomend evenement.

Daarnaast werkt hij sinds 2015 als ambulant begeleider voor (jong)volwassenen met autisme. Bij jongeren die nog thuis wonen, in begeleid wonen op weg naar zelfstandigheid, of bij volwassenen die zelfstandig wonen.

Hij is interne jobcoach bij Heerlijk uit de Streek (begeleiding jong volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt) en organiseert jaarlijks een begeleide vakantie voor jong volwassenen (adolescenten) met autisme.

Hij ziet autisme als een andere manier van ontwikkelen dan gemiddeld, wat leidt tot een andere manier van informatie verwerken. Bij iedereen met autisme uit zich dit anders, waardoor mensen met autisme niet allemaal dezelfde moeilijkheden tegenkomen. Daarom werkt hij niet met protocollen, maar past hij de begeleiding aan op de individuele behoeftes van de cliënt.

telefoon icoon