header afbeelding

Autismehuis

Bezoekadres
Voorsterweg 38a
8042 AD Zwolle

038 426 57 55
www.autismehuis.nl

Je wilt meer informatie over wat autisme is? Bijvoorbeeld over passend onderwijs, hoe je een PGB kunt aanvragen of kennis opdoen om de leerling met autisme in jouw klas beter te kunnen begeleiden?

Alle informatie over alles wat met autisme te maken heeft, is te vinden in het kennis- en informatiecentrum van het autismehuis bij jou in de buurt. Dit kennis- en informatiecentrum wordt de fysieke inloop plek waar alles rondom autisme te vinden is. Het is een samenwerking tussen verschillende partijen die gespecialiseerd zijn in autisme.

Voor het samenwerkingsverband tussen autismehuis kennis- en informatiecentrum en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), dient de eerste vestiging van autismehuis in Zwolle als pilot.

Binnen het kennis- en informatiecentrum zij oa. de volgende vormen van dienstverlening te verkrijgen:

• begeleiding nadat de diagnose is gesteld
• alle informatie over autisme en alles wat daar bij komt kijken, toegespitst op wat je op dit moment nodig hebt (bijv. school, werk, wonen, zorg)
• uitlenen van hulpmiddelen en materialen
• hulp bij het aanvragen van een PGB (persoonsgebonden budget)
• ontwikkelen van cursussen in nauwe samenwerking met professionals
• organiseren van thema en informatie-avonden

Het autismehuis biedt buitenschoolse, weekend- en vakantieopvang aan.

Buitenschoolse opvang
In Nederland is het reguliere onderwijs verplicht om buitenschoolse opvang aan te bieden. Voor kinderen met autisme is dat anders. Het clusteronderwijs is niet verplicht buitenschoolse opvang aan te bieden, waardoor het dus voor kinderen met autisme niet goed georganiseerd is. Het autismehuis gaat hierin verandering brengen door deze vorm van zorg wel aan te bieden.

Weekendopvang
Voor ouders kan het zwaar zijn om een kind met autisme te hebben. Daarom willen veel ouders graag gebruik maken van weekendopvang. Bij autismehuis is het mogelijk om het kind een weekend te laten logeren.

Vakantieopvang
Kinderen hebben minimaal 12 weken vakantie per jaar. Het is voor ouders soms best lastig om deze weken goed te organiseren. Het autismehuis organiseert daarom in de vakantieperiodes meerdere mogelijkheden om de kinderen vaker en langer te laten verblijven.

Met deze drie vormen van opvang heeft autismehuis alle zorg onder één dak. Zo weet het kind waar het aan toe is en voelt opvang voor hen als een tweede thuis.

Het autismehuis is gericht op kinderen tot 12 jaar.

telefoon icoon