header afbeelding

Ambiq

Bezoekadres
Sabina Klinkhamerweg 21
7555 SK Hengelo

088 777 6000
info@ambiq.nl www.ambiq.nl

Ambiq biedt specialistische zorg aan kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. De gebundelde kennis en ervaring is van grote meerwaarde voor de zorg aan deze groep mensen:

jongeren
Het behandelaanbod en de begeleidingvormen voor jongeren met een licht verstandelijke beperking zijn zeer divers. Van hulp voor ouders bij opvoedingsproblemen, het aanleren van vaardigheden bij kinderen of het begeleiden van jongeren die leren zelfstandig te wonen.

Ambiq streeft er naar dat uw kind zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Als het kan bieden we behandeling, hulp en ondersteuning in de directe omgeving van het gezin. Afhankelijk van de problemen die u in de opvoeding ervaart, kan die behandeling langer of korter duren en meer of minder intensief zijn. Echter, soms vraagt een kind zoveel zorg en aandacht dat dit voor uw gezin alleen moeilijk op is te brengen. Als u dan voor uw kind ergens anders een veilige thuisbasis kunt vinden, geeft dat in het gezin wat lucht.

Ambiq biedt een veilige plek waar uw kind, voor een korte of langere periode, behandeld kan worden.

(jong)volwassenen
Ambiq biedt (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking doorstroom mogelijkheden op weg naar een zo zelfstandig en normaal mogelijk leven. Ambiq wil dat de cliënt met een positieve blik naar zichzelf leert kijken. Om zélf keuzes te maken in het leven. En om van het leven te genieten, in een woonomgeving die aanspreekt.

Ambiq helpt de cliënt met een uitgebreid zorgaanbod op het gebied van dagbesteding en wonen op een boerderij (‘erven’) in een prachtig landschap. De programma’s zijn gericht op de sociale, geestelijke of maatschappelijke ontwikkeling. De dagbesteding bestaat uit activiteitenprogramma’s die op maat met wensen en behoeften worden aangepast. De avondactiviteiten vinden plaats in een ontspannende sfeer, met sport en spel.

De dagbesteding biedt voor ouders/verzorgers ook uitkomst om de cliënt zo lang mogelijk thuis te houden.

Ambiq biedt tevens onderzoek, diagnostiek, advies en consultatie.

telefoon icoon