header afbeelding

We zoeken een penningmeester met autisme die het bestuur wil versterken op het gebied van de financiƫle administratie en het financieel beleid. Als bestuurslid beslis je mee over de koers van de stichting, op enige afstand van de dagelijkse praktijk.

Over de organisatie


Stichting Autisme Digitaal geeft informatie over autisme die zinvol is voor autistische volwassenen. Daarbij bieden we autistische volwassenen de mogelijkheid om online vrijwilligerswerk te doen. Ons werk is belangrijk omdat blijkt dat autistische volwassenen veel steun halen uit het contact met en de kennis van andere mensen met autisme. Centraal hierin staan altijd de behoefte van onze doelgroep en wat onze unieke waarde is ten opzichte van andere organisaties.

Over het bestuur


Het bestuur bepaalt welke soorten activiteiten bijdragen aan deze missie, stelt doelen en evalueert of de activiteiten die doelen halen. Autisme Digitaal is nog een jonge organisatie en we zitten in de inspirerende fase waarin je mee kunt vormgeven aan een autistische organisatie.

Wie zoeken we?

Je hebt een autismediagnose
Je hebt ervaring of affiniteit met financiƫn en cijfers
Je kunt een jaarrekening en begroting opstellen en een boekhouding bijhouden
Je bent zelfstandig en kunt goed communiceren, mondeling of via email en whatsapp
Je denkt kritisch en kunt duidelijk je mening geven
Je kunt je vinden in de missie en visie van Autisme Digitaal en je kunt meedenken over hoe de organisatie die kan realiseren

We streven naar een divers bestuur dus we nodigen groepen die nu nog niet vertegenwoordigd zijn, zoals vrouwen, mensen met een migratieachtergrond, ouderen en jongeren (18-30), nadrukkelijk uit om te reageren.

Als je je herkent in de functie maar (nog) niet aan alle vereisten voldoet, nodigen we je uit om toch te reageren.

Omdat wij een organisatie voor en door autistische volwassenen zijn, nemen wij geen vrijwilligers aan die onder de 18 zijn of die niet zelf autistisch zijn. Zo kunnen we vrijwilligerswerkervaringsplekken voor autistische volwassenen waarborgen en blijven onze activiteiten gebaseerd op eigen ervaring met het hebben van autisme als volwassene.

Penningmeester gezocht Autisme Digitaal juni 2023

Meer informatie
telefoon icoon