header afbeelding

José Schilderinck toegesproken tijdens online ledenbijeenkomst

Op 16 februari 2023 vond een online AKO ledenbijeenkomst plaats. Er waren in totaal 23 deelnemers aan deze bijeenkomst! De vergadering werd geleid door Jürgen Jolink (voorzitter AKO kernteam). Coordinator Angela Thissen blikte in een powerpoint terug op 2022 (zie AKO jaarverslag 2022) en het jaar 2023 (zie AKO jaarplan 2023).

Fantastisch dat vele deelnemers de meerwaarde van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel (AKO) voor zichzelf, collega’s en cliënten ook daadwerkelijk ervaren en dit ook uitspraken vandaag!

José Schilderinck, werkzaam als bestuurder bij Ambiq, gaat binnenkort met pensioen. Ze is vanaf 2012 betrokken bij het kernteam van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel. Tijdens de AKO online ledenbijeenkomst namen alle AKO leden afscheid van haar en bedankten haar voor haar inzet. Coordinator Angela Thissen sprak traditiegetrouw een ode uit:

Samenwerking hoog in het vaandel

STUURGROEP.png

Als actief bestuurder zocht José altijd de samenwerking op. Ze nam niet alleen deel aan de stuurgroep van het Autisme Kennisnetwerk, ze zat ook in het bestuur van IszO ( Intersectoraal Zorgprogramma Gedragsstoornissen Overijssel), Hulp aan Huis (HaH) en Jeugd Partners Twente (JPT) en is actief binnen OZJT/Samen14 en andere regionale netwerken zoals het Expertisenetwerk Jeugd Overijssel. 

Op de foto van links naar rechts: Gitta Griffioen, Ria Brands, José Schilderinck, Jan Rolleman, Hans Ester, Harry Gerichhausen, Gabriëlle Parel, Angela Thissen, Kleis Pit (stuurgroep AKO 2013)

José faciliteerde haar Ambiq collega's om mee te doen aan het AKO

Ambiq was een belangrijke partner in het ketenproject van de sectoren VB en GGZ, wat in 2009 startte op initiatief van Menzis (ketenproject VB ASS). Ook werkte Ambiq mee aan de in 2011 opgeleverde diagnostiekrichtlijn VB ASS en in het RIAN Twente zat Monique ter Pelle namens Ambiq aan tafel. José en Monique faciliteren medewerkers omdat zij het belang van het delen van kennis en ervaringen beiden hoog in het vaandel hebben staan.

Betrouwbaar, attent en op tijd

Op haar aanwezigheid kon het Autisme Kennisnetwerk Overijssel bouwen. José was bij elke vergadering goed voorbereid en had de (soms vele) agendastukken van tevoren al gelezen. Ze was attent en ook altijd bereid om aan een extra vraag mee te werken, zoals meedenken in een denktank. Tijdens de laatste kernteamvergadering nam het AKO met een presentje al afscheid van haar. Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel gaat haar enorm missen, allen dankten José voor haar inspiratie en wensen haar alle goeds!

LEES HIER DE VOLLEDIGE ODE AAN JOSÉ
Alle-logos-septeber-2023.jpg
telefoon icoon