header afbeelding

Neurodiversity Pride Day

Op 16 juni 2023 vieren we Neurodiversity Pride Day, de jaarlijkse dag van trots voor neurodivergente mensen. Het inhoudelijke thema van 2023 is "What's STRONG with you?".

Op deze in Nederland ontstane dag vieren we sinds 2018 de meerwaarde van neurodiversiteit en geven we aandacht aan wat “wij als NDers" bijzonder maken en bijdragen aan de samenleving, zowel als groep, als uniek individu. We vieren de positieve kant van ieders neurologische verschillen en de kracht van je authentieke zelf durven zijn. 

Er zijn activiteiten over de hele wereld die aandacht geven aan de 6e editie van Neurodiversity Pride Day. De Neurodiversity Foundation (in Nederland ook wel bekend als stichting Neurodiversiteit) coördineert de dag internationaal. Er vindt een 2 dagen durende conferentie “NeuroEmergence” plaats evenals de uitreiking van de Neuro Inclusieve Politicus award.

Laten we op 16 Juni samen vieren wat voor positiefs neurodiversiteit in de maatschappij brengt en de neurologische andersheid in onszelf en onze vrienden en teamgenoten omarmen!

Neurodiversity Pride Day wordt non-profit gerealiseerd door, met & voor neurodivergente mensen, hun bondgenoten en neuroinclusieve organisaties. Elke vorm van deelname of ondersteuning van deze dag, wordt erg gewaardeerd. Het ambitieuze doel is om in 2024/2025 ook officieel opgenomen te worden in de World Calendar van de Verenigde Naties als wereldwijde dag voor alle neurodivergente mensen, hun allies en neuroinclusieve organisaties.

Voor meer informatie en vragen, bezoek www.neurodiversiteit.nl/pride of www.neurodiversityprideday.com of neem contact op
met het coördinerende team via info@neurodiversityprideday.com.

neurodiversity-2.jpg

telefoon icoon