header afbeelding

SOTOG organiseerde een gratis filmavond voor ouders en personeel

annelien-3.jpg

Bijna elke stoel van de theaterzaal was bezet: ruim 120 mensen kwamen kijken naar de Film Mind My Mind. Medewerkers van met name SOTOG, heel veel leerkrachten dus, maar ook ouders waren in grote getale aanwezig. Een eerder geplande filmavond moest door corona worden afgelast, nu kon het eindelijk doorgaan. Jeanette Hulsmeijers (SOTOG) heette iedereen welkom.

Annelien Blom - Ziengs introduceerde de film met een lezing

annelien-2.jpg

Annelien gaf voorafgaand aan de film een lezing over autisme en relaties. Met haar welbekende humor gaf zij een openhartig inkijkje in haar leven. Ze stipte alle relaties in haar leven aan en ging dieper in op de relatie met haar man. Over hun (eerste) date(s), het omgaan met aanrakingen, het verdragen van geuren en over de ontdekking van liefdestalen, geïntroduceerd door Karin Simonis-Wigbels.  

Ze vertelde hoe haar scripts in haar hoofd werken, iets wat in de film Mind My Mind helder inzichtelijk wordt gemaakt. Ze sloot af met een aantal praktische tips:

  • Boek van Rudy Simone '22 dingen waarvan een vrouw met Asperger wil dat haar partner ze weet'
  • Boek 'Niet ongevoelig' van Henny Struik
  • Diverse facebookgroepen en instagram accounts voor lotgenoten contact
  • De mogelijkheid om met picto's te werken bij mogelijke begroetingen in de schoolklas (high five, knuffel, hand, glimlach, etc)
  • Documentaire van @vetgezellig waarin zijn vriendin wordt gevolgd die de diagnose autisme spectrum stoornis heeft; hoe is het voor hem om een relatie te hebben met een vrouw met ass en klopt het beeld wat de maatschappij heeft van autisme? 

Film kijken en vragen uit het publiek

Na het bekijken van de veel bekroonde animatiefilm werden het laatste half uur onder gespreksleiding van Angela Thissen (coördinator van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel) vragen uit het publiek beantwoord. 

Jeanette Hulsmeijers van SOTOG sloot de avond af met bloemen voor Annelien en Angela. Dank SOTOG voor het mogelijk maken van deze mooie avond! 

angela-en-annelien.jpg
annelien.jpg
Bekijk hier de film MIND MY MIND (schooltv)
telefoon icoon