header afbeelding

Identity Deck

Met deze kaartenset ga je gemakkelijk in gesprek over identiteit. Dat gesprek kan gaan over gender, seksuele of romantische oriëntatie, autisme, en/of karakter. Laagdrempelig, veelzijdig en leerzaam! Verkrijgbaar met een handleiding voor thuisgebruik of voor gebruik in hulpverlening.

Ga naar de website van morgenmakers en lees meer over de Identity Deck

Diversity Deck

Wil je met een groep in gesprek over genderidentiteit, expressie en seksualiteit? Diversity Deck maakt het gesprek los! 

Dit spel bestaat uit tachtig kaartjes met situaties en vragen. Combineer ze om het inlevingsvermogen van de spelers te prikkelen en steeds nieuwe gesprekken uit te lokken.

Diversity Deck is ook geschikt voor groepen waar autisme een rol speelt. In de handleiding staan instructies voor de spelleider.

Ga naar de website van morgenmakers en lees meer over de Diversity Deck

Buitengewoon jezelf

morgenmakers-logo.png

Wie ben je en wie wil je zijn? Hoe ben je buitengewoon jezelf? ‘Worden wie je bent’ is voor iedereen een zoektocht. Maar jongvolwassenen die te maken hebben met autisme, met vragen rond gender of seksualiteit, of met een combinatie hiervan, staan voor een extra uitdaging om ‘zichzelf’ te zijn. Onder de vlag Buitengewoon jezelf werkt morgenmakers aan deze thematiek. Zij bieden programma’s en tools die de jongeren zelf en hun omgeving helpen.

In het ontwerpend onderzoek werkten ze onder meer samen met Fontys OSO Lectoraat Waarderen van diversiteit, Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost Brabant, GGzE en bijna 30 jongvolwassenen met autisme en hun hulpverleners.

Ga naar de website van morgenmakers en lees meer over buitengewoon jezelf
telefoon icoon