header afbeelding

Een (foto)impressie van 'Autisme en aan het werk' (13 september 2022)

Op 13 september 2022 kwamen ruim 70 mensen tezamen in Deventer bij de bijeenkomst 'Autisme en aan het werk'. Onder hen werkgevers (Thales, TopicusVisie Groep Zorg en Welzijn), werkleerbedrijven (Werkleerbedrijf Lucrato en KonnecteD), UWV, vele (job)coaches uit diverse organisaties en ook 8 werkzoekenden. Met presentaties over WerkWeb-Autisme, het Twentse Convenant Hoofdzaak Werk, 2 panels en een informatiemarkt, waar deelnemers elkaar opzochten. 

Werkzoekenden gingen één op één in gesprek met diverse deelnemers. Het bedrijf Thales had hier positieve ervaringen mee: "Wij zijn ondertussen met 3 kandidaten met autisme in gesprek over een functie of werkervaringsplek binnen Thales".

Een greep uit de reacties (online evaluatie en mail):

  • Goed in structuur, niet langdradig, veel info nagestuurd.
  • Goed georganiseerd, duidelijke informatie voor- en achteraf. Prettige ruimte, goede voorzieningen. Interessante sprekers.
  • Wat een mooie kans om echt (bijna) alle betrokkenen bij werk en autisme te informeren en te spreken.
  • Ik voelde me als autist veilig en prettig.
  • Angela was er voor het "bridgen" en dat deed ze uiteraard met verve en niet zonder reden. Ik had wel wat watervrees te overwinnen maar heb me gered.
  • Keurig verzorgd. Heerlijke watertjes, smetteloze horeca.
  • Bijna een week later wil ik je/jullie alsnog bedanken voor de interessante middag en de manier waarop je ons daar doorheen geleid hebt. Ik ben er tijdens het laatste half uur vandoor gegaan, dus heb niet de gelegenheid genomen om dat persoonlijk te zeggen. Bij deze alsnog.

Presentatie WerkWeb Autisme

Presentatie Twentse Convenant Hoofdzaak Werk

Panel Nynke, Pepijn en Rob

Panel Else, Marjanne en Marlies

Informatiemarkt

Afsluitende tips

telefoon icoon