header afbeelding

Design Your Life: deelnemers gezocht!

Binnen het onderzoeksproject 'Design Your Life'-project ontwikkelt Niels van Huizen van de University of Twente een toolkit waarmee autistische jongeren hun eigen ondersteunende technologie kunnen vormgeven. In creatieve sessies komen jongeren erachter welke rol ondersteunende technologie in hun leven kan hebben, en wat ervoor nodig is om deze technologie te realiseren. Tegelijkertijd zien zij in deze toolkit eventueel een handig hulpmiddel voor zorgprofessionals: tijdens de creatieve sessies biedt de toolkit een platform om gevoelige kwesties te bespreken - niet met betrekking op henzelf, maar op de fysieke en sociale wereld die niet voor autistische mensen is ontworpen. Meer informatie in deze brochure!

Er is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan deze toolkit, waarbij er meerdere 'pilot'-versies zijn ontwikkeld. Dit in samenwerking met elf autistische jongvolwassenen en meerdere zorgprofessionals (RIBW Overijssel). Inmiddels is er een definitieve toolkit gerealiseerd. Zij willen er nu graag achterkomen of de toolkit ook echt 'werkt': of de autistische jongere zich empowert voelt om zijn/haar eigen ondersteunende technologie te ontwerpen.

Hiervoor zoekt Niels dus deelnemers. Praktisch betekent deelname dat een autistische jongvolwassene eventueel samen met zijn/haar begeleider een ontwerpproces gaat doorlopen. Deelnemers mogen zelf de duur bepalen, maar het advies is om hier minimaal acht weken aan te besteden (elke week 1 een sessie van 1 uur). Het is een leuk en innovatief traject die deelnemers hopelijk dichter bij elkaar brengt. Als er een zorgprofessional mee wil doen dan gaat het overigens niet om 'loze uren': ieder uur valt netjes te declareren dankzij een speciaal budget dat hiervoor is gereserveerd. Ook de deelnemer zelf ontvangt een vergoeding van 170 euro.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Niels van Huizen.


Ga hier naar de brochure
telefoon icoon