header afbeelding

Boek recensie van Tistje:

Een Zeldzame Juweel: Vijftien jaar geleden was het vinden van een autobiografisch boek van een autistische vrouw een uitdaging op zich. Maar nu, met de heruitgave van 'Afwijkend en toch zo gewoon' door Sarah Morton, krijgen we de kans om een zeldzaam juweel te herontdekken. Als auteur van het boek legt Sarah haar hart en ziel bloot in een ontroerend verhaal dat lang vergeten stemmen laat horen.

Een Persoonlijke Uitnodiging: Wat een eer was het toen Sarah Morton onlangs contact met me opnam om een recensie van haar boek te schrijven. Ik voelde me vereerd om haar verzoek te ontvangen. Afwijkend en toch zo gewoon is niet zomaar een boek; het is een uitnodiging om de wereld te betreden van iemand wiens leven wordt beïnvloed door autisme, en om mee te voelen met haar ervaringen met autismebeleving van zichzelf en hoe anderen daar vaak onwennig en weinig respectvol mee om kunnen.

Een Nieuw Tijdperk: In de afgelopen vijftien jaar is er veel veranderd in de wereld van autisme. Vrouwelijke autistische auteurs zijn geen zeldzaamheid meer en er is meer erkenning voor de ervaringen van vrouwen met autisme. Afwijkend en toch zo gewoon was een pionier in deze vroege stroming van autobiografische werken. Het boek heeft bijgedragen aan het doorbreken van stereotypen en taboes, en heeft het bewustzijn vergroot over de unieke uitdagingen en triomfen van vrouwen met autisme.

Lees hier de volledige recensie door Tistje
telefoon icoon