header afbeelding

Wandeling voor ouders van kinderen met autisme

Datum
24 nov. 2023

Tijd
09:45 t/m 11:00

Locatie
De Sallandse Berg, Grotestraat 285, Nijverdal

“Samen wandelen voelt goed, we komen allemaal voor hetzelfde en we begrijpen elkaar.” Evenmens organiseert wandelingen voor ouders van kinderen met autisme.

Wanneer iemand de diagnose ASS krijgt, vallen veel dingen op de plek. Tevens begint er dan een zoektocht. Ook als ouder van iemand met ASS komen er dan veel vragen.

Hoe ga ik nu met hem of haar om? Hoe zorg ik goed voor mezelf als mantelzorger? Wat heeft hij of zij nodig van mij en wat moet ik nu juist niet doen? Heb ik het allemaal wel goed gedaan?

Het “hoe verder” heeft tijd nodig om hierin samen de weg te vinden. Alles begint met acceptatie. Wij bieden mogelijkheden om ervaringen te delen en elkaar te versterken.

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt. Op 29 september en 24 november 2023 is er een wandeling vanaf De Sallandse Berg, Grotestraat 285 Nijverdal. Verzamelen om 09.45 uur, de start is om 10.00 uur, rond 11.00 uur staat de koffie klaar.

Wat kun je verwachten? Een luisterend oor voor jouw verhaal, informatie en advies over autisme, kennis van de sociale kaart betreffende autisme in uw regio, informatie over mogelijke regelingen en contact met andere ouders van een kind met autisme. Je hoeft als ouder van een kind met autisme niet steeds zelf het wiel uit te vinden; er is iemand die je wegwijs kan maken.

Vul het formulier hieronder in om je op te geven voor een wandeling voor ouders van een kind met de diagnose ASS.

Aanmelden
telefoon icoon