header afbeelding

Training Goed omgaan met ASS

Datum
08 nov. 2023

Tijd
10:00 t/m 12:00

Locatie
Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 Wierden

Als ouder of partner van een naaste met ASS wordt regelmatig verwacht dat je voor twee personen kunt denken en doen. Het plannen en organiseren van dagelijkse handelingen lijkt eenvoudig, maar is voor iemand met de diagnose ASS niet zo vanzelfsprekend. Vaak is daar wat hulp bij nodig van een naaste. Dit vraagt energie van degene die de diagnose heeft, maar ook zeker van de naaste (mantelzorger). Goed voor jezelf zorgen als mantelzorger schiet er nog wel eens bij in.

Dit signaal ontvangt Herma Spoolder regelmatig tijdens contact met ouders en partners van iemand met ASS.

“Hobby’s of ruimte voor mijzelf? Ehhh… daar heb ik lange tijd geen ruimte voor gehad”.

Evenmens, informele zorg heeft een training ontwikkeld om samen met de mantelzorger te kijken hoe hij / zij naast het zorgen voor de ander handvatten krijgt om goed voor zichzelf te zorgen. Waar sta jij op dit moment?;Wat zou je anders kunnen doen?;Doe ik het goed, zoals ik het nu doe?;Wat past bij mij als mantelzorger.

Tijdens de training gaan we in op de kenmerken van autisme, de diagnose en de dingen waar je als naaste rekening mee kunt houden. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je er zelf bij zit. Waar heb ik invloed op en waarop niet. En we gaan tijdens het ABC (Autisme Belevings Circuit) ervaren waar je tegenaan loopt als er sprake is van ASS.

We geven tips en delen ervaringen, zodat u als mantelzorger versterkt wordt om naast de zorg voor de ander ook goed voor uzelf te zorgen.


Data:  8 november en 22 november

Locatie: Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 Wierden 

Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden of contact
telefoon icoon