Voorlichting voor gemeente Hengelo (8.8!)

Geplaatst op: 12 juni 2018

Vanochtend (12 juni 2018) verzorgden Nynke Zuurmond en Angela Thissen, namens het Autisme Kennisnetwerk Overijssel, een voorlichtingsbijeenkomst voor de gemeente Hengelo. Hun (WMO) collega's in Oldenzaal hadden verteld over hun mooie ervaringen met deze voorlichting en zo kwam de Hengelose vraag tot ons!

Na een korte uitleg over het regionale autismenetwerk vertelde Nynke aan de hand van haar ervaringen over hoe autisme zich bij haar uit. Ze stipte kort een aantal theorien over autisme aan. Om vervolgens de deelnemers aan de slag te laten gaan met vier onderdelen van het AutismeBelevingsCircuit (ABC). Nynke is gecertificeerd ABC trainster.

Gedurende de bijeenkomst werden veel vragen gesteld en concrete situaties voorgelegd. Voorafgaand aan de bijeenkomst was - digitaal- ook input verzameld. Zo kan de link naar de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemers gemakkelijk gelegd worden. Nynke wist concrete adviezen te geven op situaties waar de deelnemers niet altijd raad mee wisten.

De deelnemers waardeerden de voorlichting met maar liefst een 8,8!

  • Ik was erg onder de indruk van de persoonlijke wijze waarop de informatie werd overgedragen. Er was veel ruimte voor vragen en interactief bezig zijn.
  • Er werd veel en duidelijke informatie gegeven.
  • Deelnemers werden actief betrokken. Het gaf op een goede, niet te theoretische manier, inzicht in autisme en wat het kan betekenen in het dagelijks functioneren.
  • De bijeenkomst was heel interactief en beeldend.
  • Zeer leerzaam en toepasbaar in de praktijk.

Deze voorlichtingsbijeenkomst was onderdeel van een training van een aantal dagdelen, verzorgd door Mediant. Op het onderwerp "autisme" werd het Autisme Kennisnetwerk Overijssel gevraagd om onze bijdrage te leveren. Wederom een mooie samenwerking en dank voor deze vraag!

       

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen