Voorlichting schoolteam Etty Hillesum Lyceum

Geplaatst op: 10 mei 2019

Vandaag, 10 mei 2019, verzorgden Nynke Zuurmond en Angela Thissen een training aan het schoolteam van het Etty Hillesum College in Deventer. Tussen 13:00 en 16:00 uur kregen de 11 deelnemers een afwisselend programma aangeboden. Angela trapte af en deelde een aantal quotes van jongeren met autisme, die deze jongeren onlangs zelf vertelden over de periode(s) dat zij thuis zaten tijdens de kennisbijeenkomst Autisme & Thuiszitters. "Leraren moeten gericht zijn op het zoeken naar de juiste motivatie, die ervoor zorgt dat iemand een stap(je) kan maken in de ‘goede richting" en "Ik heb een doel en praktisch nut nodig. Het is voor mij intrinsiek heel zwaar om zonder nut te kunnen functioneren. Zonder nut doe ik iets niet."

Nynke Zuurmond begeleidde de deelnemers door het Autisme BelevingsCircuit en duidde elke oefening met theorie, maar vooral ook uit (soms heel actuele) eigen ervaringen. Deelnemers waren unaniem dankbaar voor haar openheid en waren vol lof over de voorbeelden die Nynke gebruikte: deze waren direct toepasbaar op hun schoolpraktijk. Het doel van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel (AKO), meer begrip voor leerlingen met autisme en hun andere manier van informatieverwerking, is bereikt bij deze groep mensen! Op naar de volgende stap: de leerlingen zelf!

Een greep uit de reacties van de deelnemers na afloop:

"Zo'n training zou elke school moeten krijgen!"

"Geweldig! Ik sta versteld van alles wat jij uit eigen ervaring vertelt!"

"Mindblowing, confronterend, super!"

"Onwaarschijnlijk mooi hoe jij vertelt: je openheid, humor, en 'zelfspot' zijn motiverend en stimulerend"

"Er gaat een wereld voor me open. Dank voor je openheid."

Dank leerkrachten van het Etty Hillesum voor jullie leergierigheid en dat we getuige mochten zijn van jullie collegialiteit naar elkaar!

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen