Prachtige voorlichting gemeente OLDENZAAL (21 november 2017)

Geplaatst op: 21 november 2017

Vanochtend (21 november 2017) verzorgden Nynke Zuurmond en Angela Thissen, namens het Autisme Kennisnetwerk Overijssel, een voorlichtingsbijeenkomst voor klantmanagers van de gemeente Oldenzaal. In de brandweerkazerne!

Na een korte uitleg over het regionale autismenetwerk vertelde Nynke aan de hand van haar ervaringen over hoe autisme zich bij haar uit. Ze stipte kort een aantal theorien over autisme aan. Om vervolgens de deelnemers aan de slag te laten gaan met drie onderdelen van het AutismeBelevingsCircuit (ABC). Nynke is gecertificeerd ABC trainster. Na een korte pauze gingen Nynke en Angela in op de vragen die -voorafgaand aan de bijeenkomst- digitaal verzameld waren. De link naar de dagelijkse werkzaamheden van de aanwezigen werd gemakkelijk gelegd. Nynke wist concrete adviezen te geven op situaties waar de klantmanagers niet altijd raad mee wisten.

De voorlichting werd beoordeeld met een 8,5! "Het was echt een hele toffe, interessante en interactieve bijeenkomst", "Het theoretische verhaal over autisme laten vertellen door een ervaringsdeskundige heeft echt meerwaarde" en "Ben positief verrast, mede doordat ik zelf al veel kennis en ervaring heb met autisme en ik niet goed wist of dit een meerwaarde zou zijn. Dat was het zeker wel."

Deze voorlichtingsbijeenkomst was onderdeel van een training van vier dagdelen, geheel verzorgd door Mediant. Op het onderwerp "autisme" werd het Autisme Kennisnetwerk Overijssel gevraagd om onze bijdrage te leveren. Mooie samenwerking en dank voor deze vraag!

   

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen