‘Ontregelend en inspirerend’: bijeenkomst Autisme & Thuiszitters

Geplaatst op: 08 november 2018

Zowel in de middag als in de avond van 7 november 2018 was het volle bak (400 deelnemers in totaal) in de Steerne in Deventer!

Na een fijne ontvangst met koffie en thee (en heerlijke chocola) werden de gasten welkom geheten door Angela Thissen. Zij is coordinator van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel en presenteerde de analyse van de 24 vragenlijsten die door thuiszitters in de schoolregio Overijssel waren ingevuld.

Martine Delfos nam het stokje over. Aanwezigen waren vooraf gewaarschuwd: het zou best wel eens confronterend kunnen zijn. Aan de hand van 6 vlogjes, die thuiszitters met autisme in Overijssel vooraf hadden opgenomen op verzoek van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel, vertelde Martine Delfos haar visie op autisme en het onderwijs.

Voorafgaand aan, tussen de bijeenkomsten en na de avondbijeenkomst was Martine Delfos volop in gesprek: er vonden bijzondere ontmoetingen plaats. Want (echt) CONTACT maken was haar voornaamste boodschap aan alle aanwezigen. Blijven vragen naar het 'waarom' bij de ander. Dat heet samenwerken en daar draait het om!

Er zijn filmopnames gemaakt, dus hou de website in de gaten voor meer informatie over deze bijzondere bijeenkomst(en)!

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen