Onderzoek naar het handschrift van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

Geplaatst op: 02 januari 2019

Vanaf januari 2019 gaat een groep onderzoekers van de Universiteit van Groningen (bewegingswetenschappen en orthopedagogiek) in samenwerking met de Universiteit van Haifa (ergotherapie) een onderzoek uitvoeren naar het handschrift van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in Nederland. 

Het doel van het onderzoek is om te begrijpen waarom een groot deel van de kinderen met ASS het moeilijk vindt om een goed leesbaar handschrift te produceren, zodat gerichte handschriftinterventies ontworpen kunnen worden. Om het onderzoek daadwerkelijk te kunnen uitvoeren, zijn zij op zoek naar organisaties/fondsen/individuen die bereid zijn een financiële bijdrage te leveren aan dit onderzoek:

Met zo'n 1.000 of 2.000 euro kunnen 180 Nederlandse kinderen worden onderzocht, waarvan 90 kinderen met ASS en 90 kinderen in een controlegroep. Dit bedrag kan dan omgezet worden in uitgebreide data van 90 kinderen met ASS op gebied van hun sensorisch, cognitief en motorisch functioneren, en de relatie van deze functies met het hun handschrift. Met deze data hopen zij heel gericht advies te kunnen geven voor de ontwikkeling van handschriftinterventies voor kinderen met ASS.

Wanneer er belangstelling voor is, verzorgt de groep onderzoekers graag als blijk van dank een lezing/informatiemateriaal over dit onderzoek en houden zij u op de hoogte van de onderzoeksresultaten. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar de onderzoekscoördinator: nellievdb@live.nl

 

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen