Lezing op aanvraag

Bent u op zoek naar deskundigheidsbevordering op het gebied van autisme binnen uw (afdeling binnen uw) gemeente /organisatie? In de vorm van een voorlichtingsbijeenkomst, lezing, referaat of (mid)dagvullend interactief programma? Wat zowel leerzaam, (inter)actief als inspirerend is? Gegeven door mensen met autisme? Dan bent u hier aan het goede adres!

Het Autisme Kennisnetwerk Overijssel biedt lezingen, referaten en masterclass aan, verzorgd door mesnen met autisme en professionals. U maakt, met uw collega’s, kennis met autisme. U krijgt concrete tips en adviezen over hoe u uw gemeente / organisatie autismevriendelijker kunt maken. Iedere persoon vraagt zijn eigen individuele benadering. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met autisme. Informatie die via de zintuigen (horen, ruiken, voelen, proeven en zien) binnenkomt, wordt bij mensen met autisme anders verwerkt. Met specifieke kennis over deze manier van informatieverwerking voorkomt u misverstanden en kunt u zorgen voor goed wederzijds contact. U zult merken dat met kleine aanpassingen in uw communicatie, houding en informatievoorziening u mensen met autisme beter kunt benaderen.

Bent u nieuwsgierig wat een lezing, referaat of Masterclass voor uw organisatie of gemeente kan betekenen? Wilt u weten wat dit kost? Bekijk de FLYER en neem contact op via a.thissen@autismehulpverlening.nl.

Lezingen/referaten:

Binnen het Autisme Kennisnetwerk Overijssel is is een pool aan ervaringsdeskundigen beschikbaar voor lezingen en/of referaten. Op diverse thema's, zoals levenscoaching, onderwijs en arbeid verzorgen zij professionele lezingen. Voor een breed publiek:

  • Op 6 februari 2019 verzorgden Max Goossens en Nynke Zuurmond een voorlichtingsbijeenkomst voor alle mederwerkers van VSO de Isselborgh (Doetinchem).
  • Op 12 juni 2018 verzorgden Nynke Zuurmond en Angela Thissen, namens het Autisme Kennisnetwerk Overijssel, een voorlichtingsbijeenkomst voor de gemeente Hengelo.
  • Op 27 november 2017 gaven Jasper Wagteveld, Patricia van Wijngaarden-Cremers en Angela Thissen een workshop rondom het thema Autisme & Verslaving voor alle medewerkers van MEE Oost.
  • Op 21 november 2017 verzorgden Nynke Zuurmond en Angela Thissen, namens het Autisme Kennisnetwerk Overijssel, een voorlichtingsbijeenkomst voor klantmanagers van de gemeente Oldenzaal.
  • Op 28 februari 2017 verzorgden Gijs Horvers en Janine van Loenen een masterclass Autisme voor de gemeente Dalfsen.
  • Op 16 mei 2017 verzorgden Jasper Wagteveld en Gijs Horvers een voorlichting voor de gemeente Losser.

Masterclass:

In één dagdeel krijgt u een inkijkje in hoe mensen met autisme de werkelijkheid kunnen beleven middels het AutismeBelevingsCircuit (ABC). Ervaringsdeskundigen vertellen wat autisme voor hen is en passen hun levensverhaal toe op wat u diezelfde middag ervaart / ervaren heeft. Deze Masterclass is een co-creatie. Hij wordt gegeven door ervaringsdeskundigen, we proberen een zo breed mogelijk beeld van autisme neer te zetten, en medewerkers, gecertificeerd in het begeleiden van het ABC.

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen