header afbeelding

World Doctors Orchestra voor Stichting Papageno

Datum
02 jun. 2022

Tijd
20:00 t/m 23:00

Locatie
Enschede

World Doctors Orchestra

Het World Doctors Orchestra werd opgericht in 2008 in Berlijn door Stefan Willich, en combineert het plezier van muziek maken in een symfonieorkest met het dienen van een goed doel. Met de benefietconcerten wil het WDO het publiek bewust maken van de noodzaak van een wereldwijde solidariteit en betrokkenheid. Gezondheidszorg is een recht, en het is onacceptabel dat nog steeds mensen overlijden aan behandelbare aandoeningen, door het niet beschikbaar zijn van medische hulp. Drie tot vier keer per jaar verruilen zo’n 100 artsen vanuit de hele wereld hun witte jassen voor avondkleding en spelen ze een benefietconcert voor een medisch hulpverleningsprogramma. Het WDO is een onafhankelijke non-profit organisatie, die – gedreven door de geestdrift en toewijding van de deelnemers – meer dan een miljoen euro heeft verzameld en afgedragen voor diverse goede doelen. Dit keer speelt het orkest voor stichting Papageno, opgericht door Aaltje en Jaap van Zweden, welke zich inzet voor jongeren met autisme. Papageno werkt hard aan het oprichten van nieuwe Papageno huizen in het land, in aanvulling op dat in Laren.

Mahler en HenkemansVan de 'weggewiste' Nederlandse componist Hans Henkemans horen we diens Vioolconcert, gespeeld door Jeroen Dupont. Dit concert is voor Theo Olof gecomponeerd en met hem opgenomen op LP. Daarna is het weinig meer gespeeld, voor het laatst in 2007. In Enschede is het nooit uitgevoerd.

Gustav Mahlers overrompelende Zesde symfonie, met de hamerslag, wordt uitgevoerd door dit orkest dat op hoog niveau musiceert, bestaande uit artsen uit de hele wereld, onder leiding van de arts-dirigent Stefan Willich.

Waar?


Muziekcentrum Enschede, grote zaal

Klik hier voor meer informatie en kaartjes

telefoon icoon