header afbeelding

Webinar Autisme, Seksualiteit en Relaties

Datum
26 jan. 2023

Tijd
20:00 t/m 21:30

Locatie
online

NVVS Webinar autisme, seksualiteit en relaties

Mensen met autisme hebben net als mensen zonder autisme seksuele gevoelens en verlangens. Veel verloopt hetzelfde in de seksuele ontwikkeling bij mensen met- en zonder een autismespectrumstoornis. We zien echter in de praktijk soms seksuele problemen zichtbaar worden in de partnerrelatie. (Sensorische) informatieverwerking heeft naast enkele zaken invloed op de beleving van seksualiteit. Het kan leiden tot seksuele disfuncties en problemen.

In het webinar zullen Jasper Wagteveld en Welmoed Visser-Korevaar op zoek gaan naar antwoorden op seksuologische vragen in een partnerrelatie bij autisme. Wat zijn interventies in behandeling bij partnerrelaties en hoe houden we in het gesprek rekening met het autisme. Is dat eigenlijk nodig?

Tijdens het webinar zullen zij antwoord geven op de volgende vragen:- Wat als je op verschillende sporen tegelijk informatie binnenkrijgt en deze informatie niet kan integreren?- Wat als het strelen van je erogene zones je in negatieve zin kippenvel geeft en de zin in seks doet laten verdwijnen?- Wat als je in contact met je partner steeds te horen krijgt dat je niet gevoelig genoeg bent of juist te gevoelig?

Datum: Donderdag 26 januari 2023

Tijdstip: 20:00 – 21:30 uur

Accreditatie: wordt aangevraagd bij de NRVS/NVVS Bijdrage: NVVS leden betalen 5 euro, niet-leden betalen 15 euro.

Vragen? Mail naar: sigass@nvvs.info

Betaallink leden EUR 5: https://www.ing.nl/particulier... niet-leden EUR 15: https://www.ing.nl/particulier...

Aanmelden
telefoon icoon