header afbeelding

Neurodiversity Pride Day 2023

Datum
16 jun. 2023

Tijd
00:00 t/m 00:00

Locatie
wereldwijd

Thema: What’s STRONG with you?

Doe mee en vier neurodiversiteit op 16 Juni!

Op 16 juni 2023 vieren we Neurodiversity Pride Day, de jaarlijkse dag van trots voor neurodivergente mensen. We nodigen jou en jouw organisatie uit om mee te doen en deze dag te vieren. Het inhoudelijke thema van 2023 is "What's STRONG with you?".

Op deze in Nederland ontstane dag vieren we sinds 2018 de meerwaarde van neurodiversiteit en geven we aandacht aan wat “wij als NDers" bijzonder maken en bijdragen aan de samenleving, zowel als groep, als uniek individu. We vieren de positieve kant van ieders neurologische verschillen en de kracht van je authentieke zelf durven zijn. Dit jaar vragen we alle deelnemers de vraag: Wat is er STERK met jou?

Er zijn activiteiten over de hele wereld die aandacht geven aan de 6e editie van Neurodiversity Pride Day, en we zouden het geweldig vinden als jij ook meedoet. Er zijn talloze manieren om mee te doen, met activiteiten, reflectie tijd voor jezelf, of door ook iets te organiseren als een lunch of picknick, workshop, het plaatsen van een bericht op social media of het houden van een talk over neurodiversiteit. In bedrijven vinden vaak ook interne bijeenkomsten plaats van hun eigen D&I of Neurodiversiteitsnetwerk van medewerkers.

Enkele activiteiten posters zijn hieronder toegevoegd, waaronder ook een 2 dagen durende conferentie “NeuroEmergence” en andere evenementen die plaatsvinden op deze dag zoals de uitreiking van de Neuro Inclusieve Politicus award.

Laten we op 16 Juni samen vieren wat voor positiefs neurodiversiteit in de maatschappij brengt en de neurologische andersheid in onszelf en onze vrienden en teamgenoten omarmen!

Uitnodiging: Doe mee of vier mee met je eigen activiteit!

Om de impact van deze dag groter te maken, nodigen we organisaties en individuen uit die op een vergelijkbare inclusieve manier kijken naar de toekomst, om mee te vieren, ieder op hun eigen manier. Omarm je andersheid en vier je eigen feestje! Bijvoorbeeld door het realiseren van een activiteit, zoals een workshop, een inclusieve boodschap van het leiderschapsteam, wandeltocht, foto wedstrijd, meetup of een speciale podcast. De Neurodiversity Foundation (in Nederland ook wel bekend als stichting Neurodiversiteit) coördineert de dag internationaal, maar er is ruimte voor veel initiatief voor organisaties en individuen met een neuroinclusieve blik op de toekomst.

Enkele activiteiten die reeds georganiseerd worden zijn:

Over Neurodiversity Pride Day

Neurodiversity Pride Day wordt non-profit gerealiseerd door, met & voor neurodivergente mensen, hun bondgenoten en neuroinclusieve organisaties. Elke vorm van deelname of ondersteuning van deze dag, wordt erg gewaardeerd. Het ambitieuze doel is om in 2024/2025 ook officieel opgenomen te worden in de World Calendar van de Verenigde Naties als wereldwijde dag voor alle neurodivergente mensen, hun allies en neuroinclusieve organisaties.

Voor meer informatie en vragen, bezoek www.neurodiversiteit.nl/pride ofwww.neurodiversityprideday.com of neem contact op met het coördinerende team via info@neurodiversityprideday.com.

telefoon icoon