header afbeelding

Lezing/filmavond Mind My Mind

Datum
08 nov. 2022

Tijd
19:00 t/m 21:00

Locatie
T Berflo Hengelo

Max. aantal personen
144

Lezing van Annelien Blom-Ziengs

De film Mind My Mind wordt deze avond ingeleid door Annelien Blom-Ziengs. Annelien heeft veel labels, maar haar favoriete label is “mama”. In 2012 begon ze met lezingen over de kracht van het eigen netwerk, inmiddels behandelt ze meer onderwerpen zoals Autisme & Werk en Autisme & Seksualiteit. Door haar verhalen te delen, hoopt ze begrip te creëren voor mensen met autisme. Ze schuwt het gebruik van humor niet ;)

Annelien herkent veel van Chris, de hoofdrolspeler van de film, want ook haar “mind” werkt met scripts. Een gezin loopt echter zelden zoals ze het vooraf bedenkt. Laat staan de relatie met haar man. Hoe gaat haar hoofd om met onverwachte situaties? En hoe speelt liefde hierin een rol? Ze legt het graag uit in deze lezing over Autisme & Relaties.

De film: Mind my Mind

Een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. Chris en het mannetje in zijn hoofd (Hans), moeten elke dag weer de moeilijkste en spannendste uitdagingen aangaan om zich staande te kunnen houden. Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven. Wat gebeurt er in je hoofd als je autistisch bent? Hans heeft een bibliotheek vol mappen met scenario’s voor allerlei complexe sociale situaties en gaat steeds naarstig op zoek naar een passend script voor Chris. Maar hoe ga je ermee om als het meisje waar je verliefd op bent ineens voor de deur staat en het mannetje in je hoofd zich even geen raad meer weet? In deze prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams met Mind My Mind op een originele manier een inkijkje in deze voor velen, abstracte wereld. Echt een aanrader om een beetje beter te begrijpen hoe je met autisme informatie verwerkt en omzet tot gedrag.

In het kort:

  • Datum: dinsdag 8 november 2022
  • Van 19.00 uur tot 21.00 uur
  • In het Berflo Hengelo, Apolloplein 1, 7552 VG Hengelo - Navigatie kuipersdijk afslag Artemisstraat, rechtsaf Hermesstraat (parkeren voorbij de Nettorama)
  • Kosten Gratis

Programma

  • 19.00 uur Inloop, de koffie/ thee staat klaar.
  • 19.30 uur Introductie
  • 19.35 uur Lezing Annelien Blom-Ziengs
  • 20.05 uur Film Mind my Mind
  • 20.35 uur Reacties op de film en vragen aan de spreker o.l.v. Angela Thissen (coördinator AKO)
  • 21.00 uur Afsluiting

Aanmelden
Vul het online formulier in, dit kan tot uiterlijk 3 november 2022.
Er zijn 144 plaatsen beschikbaar, deelname is op basis van volgorde van aanmelding.

telefoon icoon