header afbeelding

Jaarlijks Congres - Autisme - editie 2023

Datum
14 sep. 2023

Tijd
10:00 t/m 16:30

Locatie
Eindhoven

Het jaarlijks congres over autisme staat in het teken van meedoen en uitblinken.

Mensen met autisme hebben het op bepaalde terreinen vaak moeilijker dan andere mensen. De wereld is tenslotte op een andere logica gebaseerd dan de logica waar het brein van veel mensen met autisme op ingesteld is. Op andere terreinen en in andere situaties blinken mensen met autisme juist uit.

Op het jaarlijks congres over autisme gaan sprekers uit binnen- en buitenland in op de manier waarop je kunt helpen zorgen dat mensen met autisme beter mee kunnen komen in de dingen die ze moeilijk vinden, maar ook hoe je ze de kans geeft om te excelleren op die terreinen waar hun kwaliteiten liggen. Is het camoufleren van autisme een probleem of juist een pluspunt? Hoe ondersteun je mensen met autisme in hun ouderschap? Hoe zorg je dat ze hun eigen ambities kunnen realiseren en boven zichzelf uit kunnen stijgen? Wat weten we daarover op basis van onderzoek? Deze en andere vragen worden door de sprekers op dit congres beantwoord.

Met medewerking van Jeroen Spapens, Dr. Els Blijd-Hoogewys, Wikke van der Putten MSc, Céline Mollink MSc, Dr. Chris Edwards,  Dr. Annelies Spek,  Dr. TA McDonald

Meer informatie
telefoon icoon