header afbeelding

In Zwolle bekijk je binnenkort een prikkelarme film: ‘Geen reclame en volume zachter’

Datum
27 jun. 2023

Tijd
00:00 t/m 00:00

Locatie
Zwolle

Voor mensen met bijvoorbeeld autisme, niet aangeboren hersenletsel, ADHD of epilepsie kan een filmbezoek soms belastend zijn. Daarom draait er op twee dagen in Zwolle een prikkelarme film. “Geen trailers, geen reclame en het volume staat een stuk zachter”, beloven de makers van de film.

De bedenker van de film is Isabelle Renate la Poutré. Na een vastgelopen filmproject vraagt de Nederlandse fotograaf en documentairemaker zich af of haar hoofd soms anders is dan dat van anderen. Nadat ze een artikel leest over vrouwen met autisme begint er iets te dagen.

Vrouwen met autisme


Ze gaat ‘vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid’ en het resultaat van haar zoektocht is te zien bij Amphion in haar film. Isabelle leest zich voor de documentaire in, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over het onderwerp autisme. “De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek”, luidt de trailertekst.

De film in Zwolle zien


Inside Aut is de naam van haar film. De film wordt op zaterdagmiddag 24 juni en dinsdagavond 27 juni prikkelarm, zonder reclame en met zachter geluid, getoond in het Fraterhuis op de Blijmarkt in Zwolle. Hier scoor je kaarten.

telefoon icoon