Bijeenkomst met kandidaats raadsleden met autisme of een nauwe band met autisme

19 maart 2018

Hierbij nodigt de Nederlandse Vereniging voor Autisme u uit voor een bijzondere bijeenkomst tijdens de verkiezingsweek. Tijdens de bijeenkomst beantwoorden kandidaats raadsleden met zelf autisme of met een nauwe band met autisme vragen vanuit het publiek over hoe te stemmen en hoe de keuze van de stem te bepalen. De verkiezingsbijeenkomst wordt gehouden in het Rabo Theater De Meenthe te Steenwijk, tegenover het trein/busstation. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Marc Beek van Aut of the Blue voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme met subsidie van Mind Landelijk Platform Geestelijke Gezondheid.

Wat gemeenten doen of nalaten grijpt steeds harder in op de levens van mensen met een ondersteuningsbehoefte. Of het nu passende zorg, passend onderwijs, aangepast werk of een aangepaste woning is. Hoe teleurstellend is het dan om te zien dat slechts een deel van de stemgerechtigde mensen met een beperking is gaan stemmen. De onbegrijpelijkheid van de verkiezingstaal vormt vaak een hoge drempel om te kunnen gaan stemmen. Deze bijeenkomst zal vast niet alle drempels kunnen wegnemen, maar we kunnen het wel samen gaan proberen!

Programma 19 maart 2018

09:30 uur     Inloop (koffie en thee)

10:00 uur      Welkom

10:15 uur     Stem jij ook? Tips om het stemmen mogelijk te maken voor mensen met autisme.

        Hoe te kiezen? Advies hoe je keuze te bepalen voor mensen met autisme.

11:15 uur     Pauze (koffie en thee)

11:30 uur     Wat kun jij zelf doen? Tips en advies om zelf politiek actief te worden.   

12:00 uur     Afsluiting  

Adres:          Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk.

Het RABO Theater De Meenthe staat tegenover het trein/busstation. Er is bij het pand voldoende gratis parkeergelegenheid (met gebruik van parkeerschijf). 

De toegankelijkheid voor mindervaliden is voldoende. Andere voorzieningen kunnen op verzoek geregeld worden. 

Aanmelden vooraf verplicht: info@aut-of-the-blue.nl  met vermelding van het aantal personen dat zich inclusief u aanmeldt.

Voor vragen (bij voorkeur per mail): info@aut-of-the-blue.nl  Eventueel telefonisch: 06 533 95 823 (Marc Beek van Aut of the Blue)

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen