header afbeelding

Autismevriendelijke coach 6-daags gecertificeerd traject

Datum
26 apr. 2022

Tijd
09:30 t/m 16:00

Locatie
Online

Opleiding tot autismevriendelijke coach door Autisme Centraal

AUTISMEVRIENDELIJKE COACH - ONLINE


6-daags gecertificeerd traject

Wie als coach mensen met autisme wil ondersteunen, doet dat best vanuit een helder kader. Je zal immers van verschillende mensen, verschillende hulpvragen krijgen, uit diverse levensdomeinen. Het unieke, zesdaagse traject ‘Autismevriendelijke coach’ geeft jou de stevige bagage die je nodig hebt om mensen met autisme verder op weg te helpen.

Op basis van de AutismeCentraalMethodiek verken je in kleine groepjes met diepgang de mogelijkheden die een coach heeft en leer je struikelblokken preventief en curatief aan te pakken. Je leert er vanuit hypotheses concrete actieplannen op te stellen en out of the box te denken om functionele hulpmiddelen voor mensen met autisme te ontwikkelen. We kijken met een inspirerende en kritische blik naar verschillende tools op het gebied van psycho-educatie, gesprekstechnieken, sensorische interventies, school- of werkbegeleiding, gezinsondersteuning… telkens met het controlepaneel van de AutismeCentraalMethodiek als leidraad doorheen ons coachingstraject.

Doorheen de zes intensieve dagen krijg je verschillende verwerkingsopdrachten om meteen toe te passen in je praktijk. Welke interventies hebben een effect? Welke aanpassingen verdienen nog wat denkwerk? Hoe kan je jezelf ook blijvend professionaliseren door een eerlijke (zelf)evaluatie?

Deze gecertificeerde opleiding staat open voor iedereen die ervan droomt om mensen met autisme te begeleiden doorheen de moeilijkheden op hun weg. Zowel ervaren coaches die wat meer autisme-expertise zoeken, als autismedeskundigen die coaching willen ontdekken. Voorkennis van de AutismeCentraalMethodiek is niet noodzakelijk.

Een greep uit de inhouden:

  • Een stevig overzicht van de AutismeCentraalMethodiek, gericht op coaches
  • Verkenning van mogelijkheden van tools gericht op cognitieve modellen
  • Mogelijkheden en beperkingen van het zintuiglijk profiel
  • Tips rond hulpmiddelen, gesprekstechnieken…
  • Actieplannen rond veel voorkomende hulpvragen als studiebegeleiding, huiswerk, omgaan met familie en vrienden, planning, vrije tijd…
  • Bestaande interventies naar psycho-educatie

Deze cursus gaat online door.


Inclusief boek 'Autisme Centraal - Methodiek voor ouders en begeleiders'

Data: 26 april en 10 mei en 27 juni en 4 juli en 22 en 29 augustus 2022, van 9u30 tot 16u

Prijs p.p.: € 755,00 (6de persoon gratis) Kortingsprijs: € 679,50

Meer info en aanmelden
telefoon icoon