Spellen Event Magic

In het kader van het AEK deelproject  Arbeid en Dagbesteding is een Spellen Event georganiseerd voor jongeren met autisme. Het algemene doel is om jongeren, die vanuit hun kwetsbaarheid de kans lopen om hangjongeren te worden, vroegtijdig alternatieven aan te bieden in een fase waarin ze hun eigen kwetsbaarheid (nog) niet willen en kunnen erkennen. Vanuit de eigen interesse (Eigen Kracht!) van de jongeren worden ze bereikt met kaartspellen.

       

Bij dit event werd het spel Magic gespeeld. Dit vraagt om snelheid, behendigheid, inzicht, communicatie en controle houden. Dit spel speel je met meerdere gelijkgestemde anderen. De spellen winkel de Dondersteen heeft hiervoor kaart sets ter beschikking gesteld en een aantal mensen geleverd die bedreven zijn in het spel. Robbert Noordhoek van De Doortrapper heeft een belangrijke rol gespeeld bij de werving van jongeren via het Pantharei College in Enschede. Dit is een school voor bijzonder onderwijs. Het Pantharei college is als intermediair opgetreden naar ouders en de te bereiken jongeren.

Spellenwinkel De Dondersteen geeft jongeren de gelegenheid om in de winkel kaartspellen te spelen. Dit als vorm van laagdrempelige niet geindiceerde dagbesteding. Dertien jongeren hebben zich via school opgegeven. Hiervan waren er 11 daadwerkelijk aanwezig. Zowel de jongeren, de ouders en de directie van het Pantharei college waren erg te spreken over dit event en willen graag dat dit structureel wordt aangeboden. De eerstvolgende editie zal dan ook in januari 2014 worden georganiseerd. De jongeren leggen zelf een paar euro in waarvoor fris en een versnapering kan worden gekocht. Ze zorgen de volgende keer zelf voor kaartspellen, naast het aanbod van de Dondersteen.

Je kunt wel spreken van een zeer geslaagde event dat op eigen kracht doorgaat!

    

Op zoek naar nuttige adressen van organisaties, bedrijven en instanties?

Nuttige adressen